De unde se poate achizitiona licenta de Windows 10

Perioada de asistenta pentru Microsoft Windows 7 s-a incheiat pe 14.01.2020
– click pentru mai multe detalii

De unde se poate achizitiona licenta de Windows 10

Despre „licentele ieftine” de pe unele site-uri

Răspunsul oficial Microsoft CELA (Corporate, External, & Legal Affairs) referitor la ofertele ireale apărute recent pe piața din România:

Stimate client,
În ultimul timp, Microsoft primește întrebări despre o serie de oferte pentru produse software Microsoft la prețuri considerabil de scăzute. Microsoft nu poate comenta cu privire la revânzători sau oferte specifice, deoarece în fiecare caz în parte ar trebui să fie examinate și analizate mai întâi produsele oferite spre vânzare. Cu toate acestea, ca regulă generală, dacă prețul pare prea bun pentru a fi adevărat, probâbil că așa și este.
Site-ul Microsoft Howtotell, disponibil la https://www.microsoft.com/ro-ro/howtotell/whattolookfor.aspx, oferă îndrumări utile și sfaturi despre cum să evitați să deveniți victimă a contrafacerii, dar include și câteva informații suplimentare pe care le puteți lua în considerare atunci când achiziționați produse software Microsoft. În plus față de prețurile scăzute, ar trebui avuți în vedere și mulți alți factori atunci când vă uitați la comercianții care oferă software Microsoft. Trebuie să fiți în mod special atenți atunci când primiți oferte ce includ următoarele elemente:
• Oferte pentru chei de produs (PK — Product Keys) separate:
O cheie de produs (PK) nu este o licență și, prin urmare, achiziționarea unei simple chei de produs (PK) pentru software nu include dreptul de a utiliza programul. O cheie de produs doar permite utilizatorilor care au dobândit de asemenea și dreptul de a utiliza software-ul (licența) să îl activeze și să îl utilizeze. Funcția unei chei de produs (PK) este, prin urmare, foarte asemănătoare cu cea a unei chei pentru un apartament. Cheia face posibilă intrarea în apartament, dar nu înseamnă că persoana care a intrat în posesia cheii are și dreptul de proprietate și dreptul de a intra în apartament. Unii furnizori par a fi într-adevăr conștienți de acest lucru, astfel încât, în ofertele lor, aceștia afirmă – de obicei cu caractere mai mici – că vând doar o cheie de produs (PK) și că furnizează un link pentru download; dar nu o licență Microsoft.
• Oferte pentru certificate de autenticitate (COA) separate:
COA-urile (Certificatele de Autenticitate) nu sunt licențe. Un COA este doar o etichetă care este adesea lipită pe carcasa computerului, iar unicul său scop este de a certifica autenticitatea software-ului instalat inițial pe acesta. Cu toate acestea, un simplu COA nu acordă dreptul de a utiliza software-ul Microsoft. În consecință, etichetele COA nu ar trebui niciodată să fie cumpărate singure, fără software-ul corespunzător pe care îl certifică.
• Oferte pentru abonamente ”pe viață” Office 365
Abonamentele 0365 nu sunt transferabile și sunt, de asemenea, temporare prin natura lor. Cu toate acestea, din când în când vedem oferte pentru abonamente „pe viață” 0365, ceea ce înseamnă că oferta nu este legitimă.
• Oferte pentru software la mâna a doua (second-hand software – SHS)
Microsoft nu se opune revânzării ‘I licențelor utilizate” atunci când aceste vânzări respectă condițiile stabilite în legislația UE. În esență, software-ul trebuie să fi fost inițial pus pe piața UE de către Microsoft sau cu consimțământul Microsoft în schimbul unui preț, doar licențele perpetue se califică a fi re-vândute ca licențe utilizate, iar primul cumpărător trebuie să-și fi făcut propia sa copie inutilizabilă înainte de re-vânzare. Microsoft recomandă cumpărătorilor să examineze cu atenție atât originea, cât și condițiile pentru software-ul oferit ca second-hand și să se asigure că gerințele menționate mai sus sunt într-adevăr întrunite și că pot fi dovedite, pentru a putea arăta că au obținut dreptul legal de utilizare a software-ului („licența”)

Raspuns CELA_Oferte Microsoft_25.06.19

Sfaturi de la Microsoft despre achizitia de licente

https://www.microsoft.com/ro-ro/howtotell/shop.aspx

Despre folosirea Windows 10 neactivat

  • „You are authorized to use this software only if you are properly licensed and the software has been properly activated with a genuine product key or by other authorized method.”
    (termeni si conditii Microsoft)
  • Windows Updates will indeed download and install updates even when your Windows 10 isn’t activated.
    (bineinteles Microsoft poate decide oricand sa schimbe asta)

Concluzie (recomandari personale)

  • Windows 10 neactivat pentru firme NU este legal si NU recomand.
  • Windows 10 neactivat acasa poate fi folosit pentru un timp pana la cumpararea licentei. Exista insa anumite limitari.
  • Windows 10 (cheie de produs) achizitionat de pe diverse site-uri la preturi suspect de mic NU este legal pentru firme (chiar daca exista factura) si NU recomand.
  • Bineinteles backup-ul datelor personale e necesar. (in general, nu numai in cazul acesta)

Componente recomandate pentru trecerea la Windows 10

Recomandare calculator pentru firme – minimal (pret: aprox. 650 lei, garantie)

configuratie de baza se poate lucra pe el: saga, editare documente, navigare net, email, etc