Sa-ti faci un tatuaj nu este greu. Indiferent daca aveti unul sau mai multe tatuaje, oamenii se intreaba ce se afla in spate dorintei sau nevoii de a va face un tatuaj. Motivele sunt multe si sunt pe cat de estetice, pe atat de emotionale.

Un tatuaj, prin definitie, va ramane pe pielea noastra toata viata. Putem alege sa punem o emotie pe corpul nostru, astfel incat sa ramana pentru totdeauna. Toata lumea poate grava o amintire sau poate aduce un omagiu unei persoane dragi. Sau poate, de asemenea, evidentia un obiect sau un lucru care le place. Cand tatuajul este specific, atunci sigur exprima ceva, iar nevoia de a ne marca pe corp  pleaca de la ceva care ne-a marcat mai intai sufletul.

Cauta ce iti place inainte de a-ti face un tatuaj

Tatuajul este o arta. Apreciat de unii sau criticat de altii, acesta ramane o arta. Tatuajul devine un ornament care pune in valoare corpul, exprimand viziunea noastra despre frumusete si permite sa impodobeasca corpul conform conceptiei noastre despre frumos. Tatuajele colorate sunt la moda acum, vei avea de unde sa alegi cu privire la modelele pe care vrei sa le pui pe corp.

Tatuajul reprezinta un semn de apartenenta

Etimologic, cuvantul tatuaj inseamna a desena. Se prezinta ca o decorare a corpului, semn de apartenenta la ceva. In zilele noastre, tatuajul nu mai este simbolul apartenentei, ci mai presus de toate, cel al unei alegeri personale. Pasionatii de astrologie isi pot etala semne ancestrale, simbolul chinezesc, numarul lor de numerologie, etc. Tanara generatie adopta tatuaje fara tabu. Exista, in realitate, o comunicare reala in aceste simboluri. Un simbol poate parea inofensiv, dar ascunde un mister pe care nu il dezvaluie oricine cu usurinta.

Astazi, nu mai este vorba de a ne multumi cu trupul pe care il avem. Trebuie sa adaugi valoare pentru a te simti valoros. Ca urmare, tatuajul este mai presus de toate simbolul autoafirmarii, al gusturilor si al personalitatii. Tatuajul reprezinta un gest al independentei, mai ales fata de mediul social, de parinti, faptul ca alegem sa ne schimbam aspectul pe care ni l-au dat, iar reactia lor este de foarte multe ori prima de care ne temem.

In plus, pentru a fi tatuat, trebuie sa fii major. Este posibil si de la varsta de 16 ani, cu autorizatie scrisa a parintilor. Prin urmare, tatuajul este un act care, simbolic, se refera la noi insine, la faptul ca trupul ne apartine in mod total si incontestabil, ca il putem modifica daca dorim fara autorizatia cuiva. Este un act de emancipare care priveste doar persoana in cauza si pe nimeni altcineva.

De ce sa-ti faci un tatuaj?

Oamenii isi acopera trupurile cu ajutorul tatuajelor. In cazul cicatricilor de exemplu, tatuajul vine sa faca frumos ceea ce ar putea fi dureros. Asa ca din ce in ce mai multi artisti acopera cicatrici. Exista multe motive care pot determina o persoana sa-si faca un tatuaj. Tatuajul este un mijloc de afirmare al ideilor cuiva prin demonstrarea unor valori sau a unei identitati careia ii aducem importanta. Acest tatuaj ingheata amintirile si le graveaza in piele, de foarte multe ori pe viata.

Ai o multime de motive pentru care sa-ti faci un astfel de desen pe piele. Fie ca vrei ca o amintire, un moment sa ramana pentru totdeauna pe pielea ta, fie ca vrei sa faci un astfel de desen pe piele pentru ca este la moda, tatuajele vor fi intotdeauna la moda. Bineinteles, sunt persoane care nu sunt de acord cu ele sau care nu si-ar face niciodata unul, dar de asta suntem atat de diferiti si fiecare suntem speciali in felul nostru.

Scoate-ti in evidenta identitatea

Exista multe motive pentru a va face un tatuaj. Un tatuaj poate fi planuit sau spontan, iar pana la urma il priveste doar pe cel care isi face. „Vreau un tatuaj care sa aiba sens” este o expresie comuna care demonstreaza ca oamenii cauta pur si simplu o doza de mister atunci cand aleg modele care le vor infrumuseta pielea. Si acest lucru este complet normal, deoarece simbolurile vor ramane acolo pentru totdeauna.

Este inutil sa-i spui cuiva care urmeaza sa-si faca un tatuaj faptul ca va imbatrani si se va modifica. Tatuajele noastre sunt tovarasi de calatorie care nu ne vor lasa niciodata singuri. Amintiti-va ca tatuajul este in primul rand o forma de arta. A tatua inseamna a-ti insusi corpul pentru a-l modela in felul nostru, si asta, intr-un mod artistic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *