nunta de la A la Z

Tu si partenerul/partenera ati decis sa va casatoriti. Felicitari! Insa acum trebuie sa organizati nunta. Relaxeaza-te, toate cuplurile trec prin acelasi lucru. O nunta care trebuie organizata si nici o idee despre cum faceti asta.

In acest articol vei afla ce trebuie sa stii despre planificarea unei nunti. Deoarece fiecare nunta e diferita, aceste sfaturi poate nu se vor aplica 100% in situatia ta. Dar nici nu trebuie – foloseste acest articol ca ghid si fa schimbari sau modificari unde e necesar.

Primii pasi in organizarea marelui eveniment

Totul are un inceput, iar organizare unei nunti nu face exceptie de la regula. Petrece o zi sau mai multe si imagineaza-ti cum vrei sa arate nunta. Poate vrei o nunta clasica cu candelabre si drapaj alb. Sau poate vrei o nunta extravaganta, facuta in aer liber intr-un cort de evenimente. Oricare ar fi acestea, trebuie sa te decizi care e directia in care tu si partenera/partenerul tau o luati.

Planificati “intalniri” ca sa va decideti cu privire la locatie, tematica, mancare, activitati etc. mai apoi alegeti-va bugetul. Luati in considerare celelalte contributii. Poate parintii, rudele sau anumiti prieteni vor sa contribuie la achitarea serviciilor. Oricum ar fi, decideti-va care este bugetul realist pentru nunta voastra.

Acum puteti alege invitatii. Cine vine? Cine vor fi domnisoare de onoare? Dar cavaleri? Creeaza alaturi de partener/partenera 2 liste. Puneti pe prima lista persoanele care vreti neaparat sa vina. Puneti pe cealalta persoanele apropiate, dar a caror prezenta nu e atat de importanta. Luati o pauza, reveniti la cea de-a doua lista si restrangeti-o pana cand ajungeti la un numar rezonabil.

Mai apoi este timpul sa planificati locatia ceremoniei de casatorie si a petrecerii. Unele locuri va vor permite sa le tineti impreuna. Alte locuri pot accepta doar ceremonia sau doar petrecerea. Decideti-va care e cel mai bun si convenient loc pentru voi si invitati. Alegerea localului trebuie sa fie facuta in functie de numarul de invitati, dar si in functie de designul pe care vi-l doriti la acest important eveniment.

De asemenea, aflati care sunt regulile salii de evenimente si a zonei. Cu siguranta nu ati vrea ca muzica sa se inchida de la 10 seara cand toata lumea se distreaza cel mai bine.

Toate aceste aspecte, dar si multe altele, trebuie sa fie discutate cu managerul salii in care va organizati evenimentul. Daca doriti sa evitati toate aceste probleme care pot aparea puteti inchiria un cort pentru evenimente si sa-l amplasati intr-un loc cat mai departe de oras. Aici va puteti distra fara retineri!

Ce mai trebuie luat in considerare?

In ziua de azi nu exista nunta fara fotograf, DJ, servicii de catering, videograf, florist etc. Si tu va trebui sa cauti si sa vorbesti cu furnizori. Daca ai un organizator de evenimente, acesta va face majoritatea muncii. In schimb, trebuie sa cauti si sa discuti cu fiecare furnizor, pentru a intelege stilul si dorintele tale.

Ca sa iti fie mai usor, poti apela la rudele sau prietenii care au facut deja nunta. Intreaba-i la care furnizori au apelat ei si cum a decurs totul. Poate veti da si de reduceri in acest fel.

Cand alegeti ce mancare sa fie servita, trebuie luate in considerare alergiile si restrictiile invitatilor. Vreti sa va asigurati ca invitatii se simt bine si nu stau toata ziua la baie din cauza unor alergii. Dupa ce ati restrictionat lista de alimente, e timpul sa planificati o degustare. E important sa vedeti daca sunteti de acord cu mancarea inainte sa fie servita la cateva sute de invitati.

Acum cu locatia, ora, data, mancarea si furnizorii alesi, e timpul sa chemati invitatii. Alegeti culorile, fontul si ce vreti sa fie scris pe invitatii, si sunt gata de trimis. Desigur, trebuie scrise pe acestea locatia, data, informatii cu privire la hotel (daca se vor caza) si alte informatii care trebuie stiute.

Desi fiecare nunta e diferita, ca regula generala, trimiteti invitatiile cu 6-10 luni inainte de nunta. Astfel, toata lumea are timp sa isi elibereze programul si sa ajunga la nunta.

De asemenea, tine minte ca totul e despre voi. Nu trebuie sa ai discutii cu toti invitatii, si e ok ca si acestia sa nu fie in cea mai buna forma. Fiti atenti la ceea ce conteaza, si anume la voi si la bunastarea celorlalti.

Iar, in final, bucura-te de nunta! De aici stii ce ai de facut, asa ca distractie placuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *