Atunci cand iti doresti sa infiintezi un SRL, PFA, IF, II sau alte tipuri de societati ce te pot ajuta sa devii in sfarsit propriul tau sef, cel mai probabil vei avea nevoie de un avocat ce te poate ajuta cu intocmirea actelor.

Pe langa asta, un avocat iti poate oferi informatii pretioase ce te pot feri de anumite probleme juridice pe viitor. Altfel spus, daca esti implicat in anumite actiuni in care partea juridica nu-ti este suficient de clara, o colaborare cu un specialist in servicii de avocatura te vor ajuta sa-ti clarifici directiile. Este recomandat sa apelam la un astfel de profesionist inainte de a ajunge parte a unui proces.

Un profesionit in domeniu te poate ajuta cu constituirea de societati comerciale, consultanta juridica de specialitate, modificari ale actelor in cadrul firmei, contracte comerciale ce pot include negocieri, redactari, modificari, incetari sau inserari din clauze, recuperari de creante, litigii comerciale ce necesita o atentie deosebita si probleme legale ce sunt legate de proprietatea intelectuala.

In ce situatii poti sa ceri ajutorul unui avocat?

Avocatii au mai multe domenii de profesare in care se pot specializa, dar pentru intocmirea documentelor importante vei avea nevoie de un avocat specializat in drepturi comerciale. In functie de problemele cu care te confrunti trebuie sa-ti alegi si profesionistul cu care te sfatuiesti. Un cabinet de avocatura care ofera servicii complete te va putea indruma catre specialistul potrivit in functie de cazul tau.

Ei te pot ajuta la fiecare pas, inca de la inceputul procesului. Fie ca iti doresti inmatricularea unei societati sau dizolvarea sa, un avocat te va proteja mereu din punct de vedere legal. Astfel veti sti ca fiecare pas facut pentru a indeplini obiectivul pe care ti l-ai impus este facut cu multa prudenta si fara a incalca vreo lege in vigoare.

Avocatii te pot ajuta la infiintarea urmatoarelor tipuri de companii: SRL, unde obligatiile sunt garantate de catre patrimonial social, SA, al carui capital social este impartit in actiuni, filiala, sucursala, reprezentanta sau pentru o fundatie sau asociatie.

Nerespectarea conditiilor stipulate in contract

De foarte multe ori se intampla sa apara probleme legate de litigiile contractuale, ceea ce inseamna ca obligatiile din contractele deja citite si semnate nu sunt respectate, chiar incalcate.

Un avocat in dreptul comercial iti va oferi o consultanta juridica de specialitate, iar pe baza informatiilor si discutiilor din timpul consultantei, veti putea stabili impreuna caile prin care poti actiona conform legii si prin care iti poti recapata dreptatea.

El se va mai ocupa de contestatii, recursul sau apelul, acolo unde se va ajunge la asa ceva. El se va ocupa si de redactarea actelor, de cererile de chemare in judecata si de reprezentarea ta legala in fata instantelor judecatoresti.

Mersul la avocat ar trebui sa devina un obicei, exact ca si mersul la doctor. Asa cum ceri ajutorul unui specialist pentru evitarea problemelor de sanatate, asa si mersul la avocat te poate ajuta sa eviti problemele juridice.

Ajutor pentru infiintarea firmei si recuperarea de debite

Daca iti doresti sa iti infiintezi o societate comerciala, un avocat te poate ajuta in aceeasi masura in care te pot ajuta si pentru recuperarea de debite. Vei calca intr-un domeniu nou, cel al antreprenoriatului, iar libertatea pe care ti-l ofera acest domeniu poate veni la pachet cu o multime de probleme daca nu alegi sa ai langa tine profesionisti din diferite domenii. Cand vine vorba despre documente, avocatii sunt cei mai in masura sa-ti ofere sfaturi avizate.

Se va ocupa mai ales de redactarea actelor, iar in orele de consultanta un avocat profesionist te poate indruma si lamuri in legatura cu toate aspectele legate de orice tip de societate, fie ca vorbim despre SRL, fie PFA sau IF.

In unele cazuri, companiile sau persoanele fizice nu reusesc sub nici o forma sa isi indeplineasca obligatiile stipulate in contract de natura financiara. Astfel, vei avea nevoie de un profesionist ce te poate ajuta cu recuperarea de debite. Nu trebuie sa se ajunga neaparat in fata instantelor judecatoresti, deoarece cu ajutor de specialitate, totul se poate rezolva prin amiabilitate. Daca nici cum nu se ajunge la o intelegere, un adevarat avocat te va reprezenta in instanta si va incerca sa fie de partea dreptatii pentru a iti atinge scopurile.

Incearca pe cat posibil sa apelezi la ajutorul unui astfel de specialist, ce te poate scoate din probleme sau te poate feri de ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *